Pentru multe femei, rujul este un accesoriu care nu trebuie să lipsească din geantă şi deseori unul nu este destul. Un profesor de chimie a realizat un infografic prin care arată ingredientele din acest produs cosmetic, pe care puţine femei le ştiu.
Compoziţia rujului diferă în funcţie de culoare şi strălucire, dar şi de firma care le produce. Dar există anumite ingrediente care sunt folosite în orice ruj, spune profesorul Andy Brunning.
Potrivit lui, culoarea roşie a rujului este dată de mici gândăcei zdrobiţi, care se găsesc de obicei pe cactuşi. Insectele sunt fierte în amoniac sau în soluţie de carbonat de sodiu. Amestecul este apoi filtrat şi se adaugă sulfat hidratat de aluminiu şi potasiu. Culoarea rezultată astfel se numeşte roşu carmin.
Unele rujuri care rezistă mai mult timp pe buze au în compoziţie un chimical numit eosin. De obicei, acest ingredient conferă rujului şi o culoare mai închisă.
Mereu există trucuri surprinzătoare de frumusețe care ne pot inspira, atunci când ne machiem, ne îngrijim zilnic pentru a fi mai frumoase. Unele sunt cunoscute, altele mai puțin cunoscute. În articolul de astăzi vreau să vă dezvălui câteva din aceste trucuri, pe care poate nu le cunoașteți. Sunt foarte bune și ne ajută să ne înfrumusețăm. Pentru o piele curată și hidratată în acelați timp este indicat să amestecăm o banană cu o lingură plină de miere și suc de la o jumătate de lămâie. Se face o pastă din aceste trei ingrediente și se aplică pe fața spălată cel puțin o dată pe săptămână. Se lasă să acționeze 20 de minute și apoi se îndepărtează cu un puțină apă caldă. Pielea noastră va fi mai curată, hidratată și luminoasă ca înainte. Dacă ne-am trezit cu pleoapele umflate sau altă parte a feței este indicat să putem o felie de castravete sau un cartof pe zona afectată. Atât castravetele, cât și cartoful au proprietăți care calmează imflamațiile. Imflamația se va diminua
Comentarii
Trimiteți un comentariu