Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din februarie, 2016

Ce ingrediente conţine rujul? Infograficul care dezvăluie secretele industriei cosmetice

Pentru multe femei, rujul este un accesoriu care nu trebuie să lipsească din geantă şi deseori unul nu este destul. Un profesor de chimie a realizat un infografic prin care arată ingredientele din acest produs cosmetic, pe care puţine femei le ştiu. Compoziţia rujului diferă în funcţie de culoare şi strălucire, dar şi de firma care le produce. Dar există anumite ingrediente care sunt folosite în orice ruj, spune profesorul Andy Brunning. Potrivit lui, culoarea roşie a rujului este dată de mici gândăcei zdrobiţi, care se găsesc de obicei pe cactuşi. Insectele sunt fierte în amoniac sau în soluţie de carbonat de sodiu. Amestecul este apoi filtrat şi se adaugă sulfat hidratat de aluminiu şi potasiu. Culoarea rezultată astfel se numeşte roşu carmin. Unele rujuri care rezistă mai mult timp pe buze au în compoziţie un chimical numit eosin. De obicei, acest ingredient conferă rujului şi o culoare mai închisă.

Aplicarea tușului de gene sau a genelor false

Aceste etape sunt opționale într-un machiaj și ține de dornța fiecăreia sau viziunea celui care face machiajul. Tușul trebuie aplicat cu măsură, cât mai aproape de linia genelor, întrucât înăsprește privitea. Dacă se plică gene false, nu este necesară și curbarea genelor. Dacă nu știm ce tim de gene false ni se potrivesc, aplicăm gene false tip bandă, de la jumătatea ochiului spre coadă. Nu se recomandă aplicarea de gene false smoc, decât atunci când suntem complet stăpâni pe tehnică. Tușul de gene poate fi prelungit în codițe, spre exterior, cu ajutorul pensulei oblice.

Bluza tradițională românească la modă

În cadrul Săptămânii Modeii de la New York, bluza tradițională româneasca a fost scoasă în fața reflectoarelor și a aparatelor foto, de către celebrul designer Dorin Negrău. Acest a oferit un show cu aer romantic și plin de feminitate, în care subiectul principal a fost haina tradițională românească. Dorin Negrău și-a prezentat la New York colecția de primăvară – vară 2016, în care modelele au purtat rochii din mătase, feminine, împodobite cu volane sau jabouri, inspirate din portul popular, cu vibe de modernitate. Împodobite cu broderii manuale și pliseuri minuțios realizate, majoritatea rochițelor au avut imprimeuri florale, seducția florilor de trandafir regăsindu-se în cadrul multor dintre look-uri. În galeria foto vei descoperi noua colecție primăvară – vară 2016, semnată de celebrul designer Dorin Negrău.